OFFICIEEL: Max Verstappen stapt over naar Red Bull, Daniil Kvyat terug naar Toro Rosso

Klasse: F1 > Meer Formule1 Gepost op 05/05/2016 10:16 door: Redactie
Het team van Red Bull heeft vanmorgen officieel bekend gemaakt dat Max Verstappen zijn zitje bij Toro Rosso verruilt voor een zitje bij het moederteam Red Bull.

Daniil Kvyat gaat terug naar Toro Rosso. Zowel Daniel Ricciardo als Carlos Sainz krijgt dus een nieuwe teamgenoot. Kvyat's positie wankelde na afloop van de GP van Sotsji, waar hij tot twee keer toe tegen de Ferrari van Sebastian Vettel aanreed en er zo voor zorgde dat Vettel niet verder kon en hij zijn teamgenoot Ricciardo de race verder moesten rijden met schade.

Gisteravond ging het gerucht al dat de jonge Nederlander de overstap zou maken naar Red Bull ten koste van Daniil Kvyat. Vanmorgen bevestigde het team dat het gerucht klopte.

Christian Horner (teambaas Red Bull): "Max heeft bewezen dat hij een bijzonder groot jong talent is. Zijn prestatie bij Toro Rosso is tot nu toe indrukwekkend en we zijn blij hem de kans te bieden om voor Red Bull te rijden."

"We verkeren in de unieke positie dat we vier rijders hebben met langlopende contracten bij zowel Toro Rosso als Red Bull. Dus hebben we de flexibiliteit om ze onderling te verplaatsen."

"Dany zal zijn ontwikkeling bij Toro Rosso vervolgen, een team dat hij al goed kent, om hem zo de kans te geven zijn vorm te herwinnen en te laten zien wat zijn potentieel is."

Copyright Autosportweb.nl 2019