Max Verstappen wint drie prijzen op FIA-Gala

Klasse: F1 > Meer Formule1 Gepost op 05/12/2015 11:14 door: Redactie
De 18-jarige Toro Rosso-coureur mocht vrijdagavond drie prijzen in ontvangst nemen op het FIA Prize-Giving gala in Parijs.

Max Verstappen werd verkozen tot 'Rookie of the Year', 'Personality of the Year' en mocht ook nog een trofee in ontvangst nemen voor 'Action of the Year'.

De jonge Nederlander was ietwat overdonderd door de drie prijzen. "Ik ben heel erg blij met deze erkenning voor mijn prestaties. Ik had niet verwacht dat ik tot drie keer toe in de prijzen zou vallen," aldus een blije Max Verstappen. Hij bedankte zijn team, zijn vader en verder alle andere mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Voor de award voor 'Rookie of the Year' is door collega-coureurs uit alle autosportdiscinplines op Max gestemd. De award voor 'Personality of the Year' is een prijs van de media. En 'Acion of the Year' is misschien wel de meest bijzondere, omdat fans bepalen wie deze prijs in ontvangst mag nemen.

Verstappen ontving de laatste award voor zijn inhaalactie op Sauber-coureur Felipe Nasr tijdens de Grand Prix van Spa-Francorchamps. Bij Blanchimont haalde hij Felipe Nasr met 300 kilometer per uur buitenom in.

Ook drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton werd gehuldigd. Evenals het team van Mercedes dat in 2015 het constructeurskampioenschap won.

(Bron: Verstappen.nl)

Copyright Autosportweb.nl 2018