Kwalificatie afgelast wegens weersomstandigheden

Klasse: F1 > Meer Formule1 Gepost op 24/10/2015 20:20 door: Redactie
Normaliter zou de kwalificatie 20:00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden in het Amerikaanse Astin, echter is deze wegens de extreme weersomstandigheden uitgesteld met 30 minuten.
Eerder dit weekend op vrijdag werd de tweede vrije training ook al uitgesteld en uiteindelijk afgelast in verband met de hevige weersomstandigheden. De derde vrije training ging na een uitstel toch van start, waarbij Lewis Hamilton de snelste tijd wist te noteren voor Sebastian Vettel. Max Verstappen had te kampen met motorproblemen en eindigde als laatste.

Het hele raceweekend wordt al lastiggevallen door recent extreem weer in het zuiden van Amerika waar het circuit van Astin in Texas ligt. Het weer wordt veroorzaakt door de in Mexico aanwezige orkaan Patricia die nu is afgezwakt tot tropische storm.

UPDATE-5: De kwalificatie is inmiddels afgelast door de wedstrijdleiding. Na vijf keer een uitstel van een half uur heeft de wedstrijdleiding besloten om de kwalificatie te verplaatsen naar morgen (zondag) 15:00 uur Nerderlandse tijd.

Copyright Autosportweb.nl 2018