Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race

F1 - Gepost op 24/07/2016 16:28
Marcus Ericsson start vanuit de pitstraat. De Zweed schreef gisteren tijdens de kwalificatie wederom een chassis af. Gisteravond was er nog even sprake van dat Nico Rosberg zijn pole kwijt kon raken, omdat niet duidelijk was of hij vaart had geminderd tijdens de gele vlagsituatie die ontstond na de spin van Fernando Alonso. De stewards van de FIA bekeken de telemetrie gegevens en daaruit kwam naar voren dat Rosberg wel vaart had geminderd. Hij start dus gewoon vanaf poleposition.
Bij Felipe Massa is vlak voor de race nog de stuurinrichting van zijn auto aangepast.

Vlak na de start schiet Ricciardo buitenom naar de tweede plek en Hamilton neemt de leiding. Rosberg pakt de tweede plaats weer terug. Fernando Alonso haalt Carlos Sainz in. Lewis Hamilton trekt een gat naar Rosberg. Ook Valtteri Bottas is een plekje opgeschoven ten koste van Nico Hulkenberg.

De snelste raceronde is voor Lewis Hamilton. Hij heeft een voorsprong van 1,4 seconden op Nico Rosberg. Jenson Button heeft een remprobleem en laat zich terugzakken tot achteraan in het veld. Als hij zijn rempedaal intrapt, trapt hij door de bodemplaat, zegt hij. Zijn team antwoordt dat hij door moet schakelen omdat er iets met de hydrauliek is. Nico Rosberg zet nu de snelste raceronde neer.

Verstappen zit vlak achter Ricciardo. Jenson Button krijgt te horen dat hij buiten moet blijven. “O, geweldig!” zegt Button. “Dit wordt een hel van een race.” Kimi Raikkonen komt vanuit de achterhoede langzaam naar voren. Hij rijdt nu elfde en zit vlak achter Gutierrez.

“Ik rijd als een oma”, zegt Verstappen als zijn team hem verteld dat hij binnen de drs-zone zit van Ricciardo. Jenson Button is inmiddels in onderzoek bij de stewards vanwege het boordradiocontact. Hij krijgt een drive through penalty vanwege het boordradiocontact.

Kimi Raikkonen komt niet voorbij Romain Grosjean. Jenson Button rijdt zijn drive through penalty. Hamilton zet weer een snelste raceronde neer. Grosjean loopt wat in op Hulkenberg. Felipe Nasr komt als eerste binnen. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het team van Ferrari de aansluiting een beetje mist met het team van Red Bull. Sebastian Vettel komt namelijk niet echt dichterbij aan Max Verstappen en ook Kimi Raikkonen lukt het niet om Romain Grosjean te passeren.

Vettel gaat naar binnen in ronde 15 en komt terug voor zijn teamgenoot. Hulkenberg en Grosjean zijn ook binnen geweest. Vettel is nu achtste en Raikkonen rijdt rond op plek negen. Daniel Ricciardo komt binnen en Verstappen schuift op naar de derde plek. Ricciardo komt terug op de baan achter Valtteri Bottas. Hij probeert al langs de Fin te komen. Hamilton komt binnen en ook Verstappen komt binnen. Verstappen valt ver terug tot achter Raikkonen en zet direct de aanval in.

Hamilton is binnen geweest en daarna komt Rosberg binnen. Ricciardo is nu vierde en Verstappen zesde. Verstappen voert de druk goed op bij Raikkonen. De Red Bull is sneller dan de Ferrari, maar op de Hungaroring is inhalen lastig.

Nico Rosberg is dichterbij gekomen aan Lewis Hamilton en Hamilton zegt via zijn boordradio dat hij worstelt voor meer racepace. Rosberg is nu in twee sectoren al sneller. Ricciardo krijgt te horen dat hij lekker bezig is en dat hij een seconde sneller is dan Rosberg. Hij moet gas gaan geven. De Australiër is in twee sectoren inderdaad sneller dan de Duitser.

Rio Haryanto is goed bezig. Hij rijdt voor zijn teamgenoot en voor Button en Ericsson. Daniel Ricciardo loopt in op beide Mercedes-coureurs. Vettel krijgt intussen een eerste waarschuwing dat hij over de tracklimits is gereden.

Felipe Massa heeft een hele groep coureurs achter zich aan die waarschijnlijk sneller zijn, maar er niet langs komen. Massa gaat naar binnen en de rest van het veld kan door.

Verstappen heeft het gat naar Raikkonen weer gedicht. Daniil Kvyat heeft te hard gereden in de pitstraat en is in onderzoek bij de stewards van de FIA. Raikkonen probeert zo lang mogelijk door te rijden op zijn huidige set banden. Alonso schuift een plekje op door de pitstop van Sergio Perez.

Daniil Kvyat krijgt een vijf seconden tijdstraf. Die kan hij tijdens zijn pitstop inlossen en anders krijgt hij ze aan het einde van de race bij zijn eindtijd op. Raikkonen komt binnen voor een stop en geeft Verstappen daarmee de ruimte. De Fin komt terug achter Alonso, op plek zeven. Een ronde later haalt hij de Spanjaard in.

Nu Verstappen de ruimte heeft, zijn zijn rondetijden een stuk sneller. Hij loopt wat in op Sebastian Vettel. Ricciardo maakt een tweede stop en komt terug op de vijfde plek, achter Verstappen.

Het is niet de race van Force India en ook wéér niet van Williams, vooral niet van Massa. Door een remfoutje van Massa kan Ericsson hem passeren. Ericsson voert vervolgens de druk op bij Pascal Wehrlein en Massa haakt weer aan achter Ericsson. Er wordt volledig onterecht met een blauwe vlag gezwaaid voor Wehrlein.

Max Verstappen is even langs de baan gegaan. Sebastian Vettel zeurt opnieuw over een blauwe vlag, maar je moet iemand ook wel de kans geven op een veilige manier aan de kant te gaan. De Duitser zeurt tot nu toe iedere race over blauwe vlaggen die in zijn ogen te laat worden gezwaaid.

Verstappen krijgt door dat het team een waarschuwing heeft gekregen vanwege het overschrijden van de tracklimits. Verstappen komt binnen vanaf plek vier en hij valt terug achter Raikkonen op plek zes.

Jolyon Palmer is in gevecht met Nico Hulkenberg om plek elf. Ze gaan met zijn tweeën naar binnen. De pitstop van Palmer is sneller dan die van Hulkenberg en in de pitstraat verliest de Duitser zijn positie aan de Brit.

Hamilton komt binnen voor stop twee. Vettel duikt er vlak achteraan naar binnen. Vettel komt terug op de baan vóór Verstappen. Ook Rosberg duikt naar binnen. Hij verliest de leiding weer aan Hamilton. Ricciardo is nog steeds in de buurt.

Sergio Perez komt voor zijn team blijkbaar onverwacht binnen, want de pitcrew rent zich de benen uit het lijf om op tijd te zijn. Dit kost tijd. Grosjean krijgt een tweede waarschuwing vanwege het overschrijden van de tracklimits in bocht elf. Perez is teruggevallen tot de veertiende plek. “Wat gebeurde daar nou, jongens?” vraagt de Mexicaan aan zijn team.

Hamilton komt achterblijvers tegen en Vettel zeurt opnieuw over blauwe vlaggen. Kvyat komt binnen, lost eerst zijn vijf seconden straf in en daarna worden de banden pas gewisseld. Dit kost de Rus waarschijnlijk punten.

Er volgt een tweede waarschuwing aan het adres van Verstappen vanwege het overschrijden van de tracklimits. Jolyon Palmer spint even van de baan, maar kan zijn weg vervolgen. Verstappen krijgt via de boordradio door dat het team een tweede waarschuwing heeft gekregen. Het is tot nu toe niet de race van Verstappen. Hij moet beide Ferrari’s voor zich dulden en komt er niet langs.

Raikkonen komt binnen voor zijn tweede stop. Nu schuift Verstappen een plekje door. Ook Alonso heeft al een tweede waarschuwing voor het overschrijden van de tracklimits. Rosberg zit heel dicht achter Hamilton en gaat er bijna langs wanneer Hamilton Gutierrez voorbij rijdt.

Raikkonen zet de snelste raceronde neer op de supersofts. Gutierrez is in onderzoek bij de FIA vanwege het negeren van blauwe vlaggen. Fernando Alonso krijgt via zijn team te horen dat ze de derde en laatste waarschuwing hebben gekregen voor het overschrijden van de tracklimits. “Hebben we er nu twee of drie?” vraagt Alonso. “Drie, dit is de laatste.”

Raikkonen duikt nu op achter Verstappen en is sneller. Hij zet de druk vol op de Nederlander. Gutierrez krijgt een tijdstraf van vijf seconden omdat hij blauwe vlaggen heeft genegeerd en zo Hamilton hinderde.

Raikkonen rijdt zijn voorvleugel stuk bij een poging om Verstappen in te halen. Hij geeft Verstappen de schuld, maar die deed niks fout. Raikkonen zit nu vast achter Verstappen. Verstappen en Raikkonen stuiten nu op achterblijvers die aan de kant moeten gaan, maar die laten ze zonder probleem passeren. Verstappen zegt via de boordradio dat Raikkonen de tracklimits gebruikt.

Bij Button komt rook achter de auto vandaan en Rosberg loopt wat in op Hamilton. Button gaat uitvallen. “We gaan de auto terugtrekken.” Op deze manier kan het team aan de auto sleutelen. Ricciardo’s rondetijden zakken wat terug en Hamilton vecht met zijn eigen auto. Hij gaat even langs de baan, maar houdt zijn positie. Rosberg kan zodoende weer verder inlopen, maar is net niet snel genoeg om hem te passeren.

Raikkonen en Verstappen vechten om de vijfde plek. Daniel Ricciardo rijdt nog steeds rond als derde. Vettel komt niet dichterbij, maar Ricciardo komt ook niet meer dichterbij Rosberg.

Massa maakt nog een hele late stop voor nieuwe banden.
Raikkonen waagt opnieuw een poging om Verstappen in te halen, maar gaat iets te wijd en druipt weer af. Vettel is intussen vlak achter Ricciardo opgedoken. En er is een tweede gevecht gaande tussen een Red Bull en een Ferrari. Raikkonen doet zijn beklag over Verstappen en zegt dat de Nederlander hem buiten de baan forceerde.

Lewis Hamilton wint de race in Hongarije en neemt de leiding in de wk-stand over van Nico Rosberg. Ricciardo houdt zijn derde plek en Verstappen de vijfde plek.
(voorlopig)

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Max Verstappen (Red Bull)
6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
7. Fernando Alonso (McLaren)
8. Carlos Sainz (Toro Rosso)
9. Valtteri Bottas (Williams)
10. Nico Hulkenberg (Force India)
11. Sergio Perez (Force India)
12. Jolyon Palmer (Renault)
13. Esteban Gutierrez (Haas)
14. Romain Grosjean (Haas)
15. Kevin Magnussen (Renault)
16. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
17. Felipe Nasr (Sauber)
18. Felipe Massa (Williams)
19. Pascal Wehrlein (Manor)
20. Marcus Ericsson (Sauber)
21. Rio Haryanto (Manor)

Uitgevallen:
Jenson Button (McLaren)


CvdWVoeg toe of stem: Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan ekudos Plaats op MSN Reporter Add to Google
Volgende Grand Prix: Australië
18 maart 2016
Training 1: ??:00 - ??:30
Training 2: ??:00 - ??:30
19 maart 2016
Training 3: ??:00 - ??:00
Kwalificatie: ??:00 - ??:00
20 maart 2016
Race: ??:00
18 maart 2016
°C
Windkracht ,
Kans op regen %
19 maart 2016
°C
Windkracht ,
Kans op regen %
20 maart 2016
°C
Windkracht ,
Kans op regen %
WK Stand Coureurs 2015
1. Lewis Hamilton 381
2. Nico Rosberg 322
3. Sebastian Vettel 278
4. Kimi Raikkonen 150
5. Valtteri Bottas 136
6. Felipe Massa 121
7. Daniil Kvyat 95
8. Daniel Ricciardo 92
9. Sergio Perez 78
10. Nico Hulkenberg 58
WK Stand Constructeurs 2015
1. Mercedes703
2. Scuderia Ferrari428
3. Williams F1257
4. Red Bull Racing187
5. Force India136
6. Lotus78
Kalender 2015
15-03-2015 Australië, Melbourne
29-03-2015 Maleisië, Sepang
12-04-2015 China, Shanghai
19-04-2015 Bahrein, Sakhir
10-05-2015 Spanje, Barcelona
24-05-2015 Monaco, Monte Carlo
07-06-2015 Canada, Montreal
21-06-2015 Oostenrijk, Spielberg
05-07-2015 Groot-Brittannië, Silverstone
26-07-2015 Hongarije, Budapest
23-08-2015 België, Spa Francorchamps
06-09-2015 Italië, Monza
20-09-2015 Singapore, Singapore
27-09-2015 Japan, Suzuka
11-10-2015 Rusland, Sochi
25-10-2015 Verenigde Staten, Austin
01-11-2015 Mexico, Mexico City
15-11-2015 Brazilië, São Paulo
29-11-2015 Abu Dhabi, Yas Marina

Poll

Welk team gaat seizoen 2015 het beste van start?
Mercedes
Red Bull Racing
Ferrari
Een ander team
213 stemmen

Laatst toegevoegde foto's

Naar fotoalbum >

Site nieuws

• Nog steeds zoeken wij enthousiaste mensen die de crew graag willen versterken. Ik wil wel bij de Autosportweb crew komen!
• Wekelijks het laatste autosportnieuws gratis in je mailbox? Meld je aan op de Autosportweb nieuwsbrief.

Zoeken


© copyright autosportweb.nl 2007 - 2019 alle rechten voorbehouden
privacy verklaringadverterenmeewerkencontactrssNieuws TrackerTwitter