Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/a1update/domains/autosportweb.nl/public_html/m/config.php on line 3
Mobiele versie - Autosportweb.nl | Alles over autosport op autosport web.nl |

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/a1update/domains/autosportweb.nl/public_html/m/config.php on line 3
[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen

Een kwartier voor aanvang van de race heeft het hard geregend. De race start daarom achter de safetycar, omdat er veel grote plassen op de baan liggen. Verwacht wordt dat de baan snel opdroogt. Marcus Ericsson start uit de pitstraat, hij heeft een nieuw chassis gekregen na zijn crash tijdens de derde vrije training.

De eerste ronde is begonnen, bij een start achter de safetycar volgt geen opwarmronde. Hamilton zegt dat de safetycar te langzaam rijdt en dat hij een probleem heeft met de bandentemperatuur. Hamilton zegt een paar ronden later opnieuw dat hij vindt dat de safetycar te langzaam rijdt en dat dit een nadelige invloed heeft op zijn remmen. Pas in de vijfde ronde gaat de safetycar naar binnen en gaat de race van start.

Er duikt een heel regiment auto’s de pitstraat in om banden te wisselen. Vanaf Daniel Ricciardo (vierde) is bijna het hele veld naar binnen gegaan, zodoende rijdt Sergio Perez nu als vijfde rond.

Pascal Wehrlein is van de baan geschoten en staat vast in de grindbak. Een virtuele safetycar is het gevolg. Wehrlein zegt dat hij te vroeg is gewisseld naar intermediates en daardoor van de baan gleed.

Lewis Hamilton komt naar binnen, gevolgd door Nico Rosberg en Max Verstappen. Sergio Perez schuift door naar een vierde plek. De top drie is na de pitstops ongewijzigd gebleven (Hamilton, Rosberg, Verstappen) en alleen Daniel Ricciardo heeft een plekje verloren. Sebastian Vettel is na zijn stop teruggevallen naar plek twaalf. Kimi Raikkonen is zesde.

Nico Hulkenberg probeert langs Valtteri Bottas te komen, maar die houdt hem achter zich. Marcus Ericsson meldt dat er iets mis is met de motor van zijn Sauber. Verstappen zet de snelste raceronde neer, terwijl Bottas van de baan spint onder druk van Hulkenberg. Dat kost hem twee plekken, want Hulkenberg en Alonso zijn hem voorbij gegaan.

Ericsson is intussen binnen gekomen om naar de motor van zijn Sauber te laten kijken. Hulkenberg voert nu de druk op bij Felipe Massa. Verstappen zet alweer de snelste raceronde neer. Hulkenberg verliest bijna de controle over zijn Force India als hij Massa voorbij wil en mist op een haar na de achterkant van de Williams.

Verstappen is sneller dan Hamilton. Kimi Raikkonen glibbert ook even langs de baan. Verstappen meldt dat het langzaam droger wordt op de baan. Hulkenberg waagt opnieuw een poging om Massa voorbij te gaan, maar hij maakt een foutje en heeft vervolgens Fernando Alonso vlak achter zich. Ericsson valt uit.

De snelste raceronde is nu voor Kimi Raikkonen, terwijl zijn teamgenoot Vettel binnenkomt en als eerste voor de harde band kiest. Nico Rosberg maakt een foutje, daar profiteert Max Verstappen van en hij haalt de wk-leider in. Ook Raikkonen komt nu binnen. De rijders komen nu weer massaal binnen om banden te wisselen.

Hamilton is naar binnen en ook Verstappen gaat. Bij Renault verloopt de pitstop van Jolyon Palmer erg slordig, want zijn rechter achterwiel is niet goed bevestigd. Hij wordt achteruit terug geduwd en nu zetten ze het wiel wel goed vast. Sebastian Vettel spint van de baan in bocht één, maar kan zijn weg vervolgen.

Romain Grosjean heeft problemen en zet zijn auto stil. Verstappen houdt de tweede plek na zijn pitstop. Carlos Sainz gaat ook even zijwaarts in bocht één, maar weet zijn auto goed onder controle te houden.

Jolyon Palmer krijgt een tien seconden strafpenalty vanwege het akkefietje met zijn achterband. Alonso probeert Massa in te halen, maar de Braziliaan laat de auto staan waardoor de Spanjaard deels over het gras gaat. Max Verstappen zet opnieuw een snelste raceronde neer. Vettel begint in te lopen op Daniil Kvyat. Daniel Ricciardo passeert intussen Sergio Perez en is nu vierde.

Max Verstappen kent een megamoment in bocht één, op dezelfde plek als Sebastian Vettel al eerder in de race. Vettel spinde toen, maar Verstappen kiest voor een lang stuk rechtdoor rijden. Hij verliest drie seconden van zijn voorsprong op Rosberg, die prompt de snelste raceronde neerzet. Ook Raikkonen vergist zich op dezelfde plek als Verstappen en Vettel. Er is een hobbel in bocht één en daarachter een plas water. Deze plek zorgt voor veel glibbermomenten.

Fernando Alonso belandt in het grind, maar rijdt de baan weer op. Nasr is in gevecht met Bottas en gaat er langs. Carlos Sainz heeft opnieuw een megamoment op de beruchte plek en weer houdt hij de auto in bedwang. Hij wordt links en rechts om de oren gereden, maar het gaat goed. Rio Haryanto vliegt van de baan op dezelfde plek als Alonso, alleen hij blijft in de grindbak staan omdat hij net iets verder doorschiet dan de Spanjaard.

Hamilton gaat ook even langs de baan in bocht één. Rosberg loopt weer in op Verstappen. Verstappen is weer van de baan gegaan en daardoor is Rosberg dichterbij gekomen. Vettel is intussen eindelijk Daniil Kvyat voorbij. Het is niet de dag van de Duitser.

De kop van het veld stuit nu op achterblijvers. Hamilton heeft 6,5 seconden voorsprong op Verstappen en Daniel Ricciardo is bezig aan een opmars om bij de top drie aan te haken. Rosberg zet de aanval in op Verstappen, maar de Nederlander houdt hem achter zich.

Ook Sergio Perez heeft zijn glijmoment in bocht één.
Ondanks het momentje van net, is het Kimi Raikkonen nog altijd niet gelukt om Perez in te halen. Rosberg meldt dat Verstappen twee keer van lijn gewisseld is. Het team zegt dat ze dit bij de raceleiding zullen melden. Rosberg laat zich wat terugvallen om daarna weer een aanval op te bouwen. Ricciardo loopt nog aldoor in op Rosberg en Verstappen.

Vettel is in gevecht met Massa. Verstappen meldt dat hij wat problemen heeft met de achterkant van zijn auto. Verstappen en Rosberg komen nu Felipe Nasr tegen, maar die zorgt niet voor al te veel problemen. Vettel is langs Massa, maar beide glijden naast de baan. Massa meldt dat Vettel hem van de baan duwde. Vettel lijkt zich te hebben verremd.

Rosberg is nu langs Verstappen. Het incident tussen Vettel en Massa is in onderzoek bij de stewards. Massa komt binnen voor een wissel naar de zachte band, maar het linker voorwiel werkt niet helemaal mee. Nico Rosberg zet de snelste raceronde neer. Ricciardo ligt nog vijftien seconden achter Verstappen. Rosberg loopt zijn beurt nu in op Hamilton. Raikkonen begint wat in te lopen op Perez.

Alonso komt binnen en Rosberg zet alweer de snelste raceronde neer. Vettel krijgt een strafpenalty van vijf seconden straf aan de broek vanwege zijn actie op Massa. Jolyon Palmer is intussen ook uitgevallen.

Raikkonen voert de druk op bij Perez. Rosberg heeft problemen met zijn versnellingsbak en krijgt aanwijzingen (wat officieel niet mag). De zevende versnelling doet het niet. Verstappen begint nu weer in te lopen op Rosberg. Raikkonen is nu eindelijk Perez voorbij. Verstappen krijgt door dat Rosberg in onderzoek is vanwege commentaren via de boordradio.

Alonso is langs Bottas gegaan. Magnussen rijdt de pitstraat in en geeft op. Het radiocommentaar dat aan Rosberg is gegeven wordt na de race onderzocht door de stewards. Mocht blijken dat dit commentaar niet legaal was, dan heeft dat gevolgen voor de eindstand.

Lewis Hamilton wint de GP van Engeland, Nico Rosberg finisht als tweede en Max Verstappen als derde.

(Voorlopig) 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 2. Nico Rosberg (Mercedes) 3. Max Verstappen (Red Bull) 4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 5. Kimi Raikkonen (Ferrari) 6. Sergio Perez (Force India) 7. Nico Hulkenberg (Force India) 8. Carlos Sainz (Toro Rosso) 9. Sebastian Vettel (Ferrari) + 5 seconden 10. Daniil Kvyat (Toro Rosso) 11. Felipe Massa (Williams) 12. Jenson Button (McLaren) 13. Fernando Alonso (McLaren) 14. Valtteri Bottas (Williams) 15. Felipe Nasr (Sauber) 16. Esteban Gutierrez (Haas) 17. Kevin Magnussen (Renault)* 18. Jolyon Palmer (Renault)* * Uitgevallen, maar toch geklasseerd Uitvallers: Rio Haryanto (Manor) Romain Grosjean (Haas) Marcus Ericsson (Sauber) Pascal Wehrlein (Manor)

Gepost op 10/07/2016 16:16 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013